ÖPPNA KEBABKIOSK I DJURSHOLM

 

Jag har länge planerat att öppna en kebabkiosk i Djursholm – ett av Sveriges mest välmående samhällen. Vissa menar att jag kommer att motarbetas, men inte ska jag väl det.

Mitt unika falafeltempel ska sätta integrationen på kartan i norra Stockholm. Bli startpunkt för tolerans och förståelse mellan kulturer. Att äta tillsamman är den magiska rit som förenat länder i tusentals år. Förenat familjer. Vi har ätit, druckit te och självmordsbombat lite då vi tagit paus i ätandet.

Den planerade, och av betydelsefulla kommunpolitiker hyllade kiosken, ska placeras på torget i Djursholms centrum. Bli möteplats för svenskar och nyanlända.

Mina vänner i Tensta. Akalla och Rinkeby kommer att få erfara hur livet verkligen ser ut för “äkta” svenskar. Samtidigt ges vi i förorten möjlighet att lära ut våra seder och bruk till Danderydsborna. Med tacksamhet ska de rika sträcka ut sina händer med gåvor.

Med abonnerade turistbussar blir avståndet mellan norr och väster överbryggt; resan enkel och nyfikenheten på det riktiga Sverige stor. Reguljära turer blir ett avbrott i det vardagliga livet för arbetslösa, kriminella och elever. Vi samlas kring kebabkosken, dansar och sjunger våra sånger tillsammans.

Skolklasser ges också chansen att uppleva språkbruk de inte är vana vid och därmed få ökad förståelse. Här talar alla svenska. Lyckade människor, med näringslivets ledare i spetsen, ska via ombud säkerställa att de rätta idealen distribueras till förorten.

Kulturförvaltningen ger mig 500 000 kr i aktivitetsstöd för att öppna Kebabinrättningen. En naturlig sfär där det är görbart att umgås över klass – och kulturgränser har länge efterlysts. Även fritidsnämnden ser kiosken som en möjlighet för arbetelsösa ungdomar från förorterna att bli sedda. De menar att knutpunken ger nyanlända tillfälle att utveckla sociala kontakter bland svenskar istället för i isolerade miljöer. Djursholm har pekats ut som den ideala platsen för integration.

“Kiosken blir huvudpjäs för assimilering”, menar Kulturförvaltningen. “Ökade förutsättningar för samtal leder i ett längre perspektiv till samlag”, påpekas i ett förtydligande av Förvaltningen. “Vårt mål med integrationen är att den är fullständig på alla nivåer”

Förvaltningen säger vidare i ett pressmeddelande att “mitt entreprenörskap lär tas emot med öppna armar, med glädje, hopp och jubel av de lokala invånarna.” Kebaben ska peka ut framtiden för det nya Sverige. Det gör den sedan länge i Malmö.

 

 

 

 

Published by

Leave a Reply